top of page
Etsi
  • Safire

Roskapostia taas liikenteessä!

Roskapostista on vaikea päästä eroon ja viime aikoina myös Safire on joutunut sen uhriksi. Tällä kertaa haluamme varoittaa asiakkaitamme siitä, että meidän tapauksessa uhriksi joutuminen tarkoittaa sitä, että nimissämme on lähetetty epäilyttävistä lähteistä erilaisia viestejä, joilla ei ole mitään tekemistä yrityksemme kanssa.

Alla olevassa kuvassa on esimerkki miten tällaisen oudon viestin voi tunnistaa. Ensinnäkin, jos asiakas kommunikoi itsekin suomeksi niin me emme vastaile tällöin millään muulla kielellä! Me emme pyytele viesteissä tilinumeroita, SEPA-siirtoja, pankkikorttien numeroita yms. Lisäksi me pyrimme lähettämään viestit aina työsähköpostimme domainilla, joka tarkoittaa, että lähettäjänä on safire.fi -päätteinen tunnus. Tämä ei toki aina takaa viestin autenttisuutta, mutta alla olevassa kuvassa on nähtävissä, että viesti on tullut oudosti kirjoitetusta gmail.com -päätteisestä sähköpostista. Tämän on syytä herättää epäilykset!

Roskapostilistalle päätyminen ei aina ole todellakaan oma vika! Useimmiten listoille päätyykin epämääräisten kilpailujen tai sosiaalisen median tarjoamien testien kautta. Kannattaa opetella näiden kanssa siis tarkkuutta. Aina asiaan itsekään ei silti voi vaikuttaa. Kun osoite kerran löytyy netistä, sitä on vaikea saada pois sieltä ja se päätyy tällöin helpommin massapommitusten uhriksi.

Erilaiset roskapostisuodattimet pystyvät pysäyttämään osan viesteistä ennen kuin ne päätyvät sinulle, mutta joskus yleisesti luotetusta lähteestä, kuten gmail.com, viestit saattavat kuitenkin vuotaa sinulle asti. Pahoittelemme jos teille on tullut Safiren nimissä viestejä ja toivommekin, että ilmoitatte asiasta myös meille. Pyrimme selvittämään onko asialle jotain tehtävissä!16 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page